Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ" ΤΗΣ ΜΑΡΩΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Το βραβευμένο ντοκυμαντέρ ¨Τα σημάδια του Ουρανού", της συμπατριώτισσάς μας, (Γερακίτικης καταγωγής) ,   Μάρως Αναστοπούλου ( κόρης της Γεωργίας Σαμψώνη), προβάλλεται για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη.
Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στις 23.45΄, από την ΕΡΤ2.

Στην απόμακρη Αμοργό οι άνθρωποι μοχθούν και απολαμβάνουν τη ζωή με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Ο καπετάν Κωνσταντής και ο Λεωνίδας ο βοσκός έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή σ’ αυτή τη μικρή γωνιά της Γης κι όμως δεν γνωρίζονται. Η καθημερινότητά τους καθορίζεται από μία κοινή παράμετρο: τα σημάδια του ουρανού.
Οι Αμοργιανοί κουβαλούν γνώσεις αιώνων για την πρόβλεψη του καιρού. Είναι τα σημάδια του ουρανού, οι άνεμοι, τα αστέρια, τα σύννεφα και η θάλασσα που τους μηνύουν για το αύριο. Ο αέναος κύκλος της ζωής είναι ο κύκλος των εποχών, της γέννησης και του θανάτου μα και μία διαρκής υπενθύμιση της απλής ομορφιάς που πλέει ανενόχλητη γύρω μας.
Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε για πρώτη φορά στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και βραβεύτηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Κριτικών Κινηματογράφου Fipresci.


Σκηνοθεσία-σενάριο: Μάρω Αναστοπούλου.
Διεύθυνση φωτογραφίας-μουσική: Κώστας Ματίκας.
Ήχος: Λέανδρος Ντούνης.
Μοντάζ: Γαβριήλ Λουκέρης, Μάρω Αναστοπούλου.
Παραγωγή: Pangaia Pictures.
Διάρκεια: 70΄

 https://program.ert.gr/details.asp?pid=3603681&chid=49&fbclid=IwAR1Rf5o4yfY1yAgwwGsvzonVfLLJamdw1oyEjfpN7QnZkAzxYWjpTtQqM-I

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *