Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Σχετικά με τον παραχωρηθέντα στην ΕΦΑΛΑΚ α΄όροφο του κτηρίου του Ρελλείου οικήματοςΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ                                                     ΣΠΑΡΤΗ,  17/05/2017
                                                                                         ΠΡΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΕΡΟΝΘΡΩΝ
ΘΕΜΑ: Σχετικά με τον παραχωρηθέντα στην ΕΦΑΛΑΚ α΄όροφο του κτηρίου του Ρελλείου οικήματος

                Σε απάντηση της από 28-12-2017 επιστολής του Συλλόγου σας , που αφορά στο θέμα, και σε συνέχεια της από  13-2-2017 σχετικής προφορικής μας επικοινωνίας, στο πλαίσιο συνάντησης Κλιμακίου της Υπηρεσίας μας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου σας στο Γεράκι, καθώς και της από 7-4-2017 τηλεφωνικής  μας επικοινωνίας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
                Ο α΄ όροφος  του κτηρίου του Ρελλείου οικήματος εντός του οικισμού του Γερακίου ( το ισόγειο του οποίου έχει παραχωρηθεί στον Σύλλογό σας από τον πρώην Δήμο Γερονθρών  ), δυνάμει της υπ΄αριθ. πρωτ. 22.203/16.10.2012 εγγράφου του Δήμου Ευρώτα, παραχωρήθηκε δωρεάν στην Εφορεία μας για 99 έτη, ή μέχρι να αποκτηθεί ιδιόκτητος χώρος, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, μετά από διαμόρφωση, για φύλαξη, προστασία και έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής.  Η δωρεάν παραχώρηαη έγινε αποδεκτή από τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με την υπ΄αριθ. πρωτ. ΥΠΑΙΘΠΑ/ΓΓΠ/ΓΔΑΠΚ/ΔΑΑΠ/Φ.04Α-338/21877/10157/287/12.2.2013 Υ.Α. , σε συνέχεια της οποίας υπεγράφη το από 21-3-2013 πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής του χώρου ανάμεσα στον Δήμο Ευρώτα και την Εφορεία.
                Ο ως άνω περιγραφόμενος  χώρος χρησιμοποιείται από την Εφορεία μας για τη φύλαξη και προστασία αρχαιολογικών ευρημάτων και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η παραχώρησή του στον Σύλλογό σας.
                                                                                  Η Προϊστάμενη της Εφορείας
                                                                                         ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
                                                                                         ΠΕ Αρχαιολόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

" ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ " ΕΤ 3 - ΓΕΡΑΚΙ 2011

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Γιορτή Μετανάστη-Κάστρεια 2011

Γιορτή Μετανάστη 2010

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *