Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ

Ολοκληρώθηκε το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και παρόλο που ο καιρός δεν επέτρεψε το καθιερωμένο γλέντι στην Πάνω Βρύση και το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα, οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου στέφθηκαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων.
Την Παρασκευή 11 Μαρτίου πλήθος μασκαράδων με πολύ κέφι διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο καφέ-μπαρ Πέτρινο και η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου παρουσίασε ένα μικρό θεατρικό δρώμενο με θέμα τον ελληνικό κινηματογράφο.
Ευχαριστούμε θερμά το μαγαζί για τη φιλοξενία και τον Στέλιο Μιχαλούτσο για το βίντεο και τις φωτογραφίες της βραδιάς.
Το Σάββατο 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού με την συμμετοχή τεσσάρων ομάδων, οι οποίες κυριολεκτικά χτένιζαν το χωριό επί 4 ώρες για να ανακαλύψουν τα κρυμμένα στοιχεία σε ιστορικά σημεία του χωριού. Νικήτρια ομάδα είναι Οι Γίγαντες με αρχηγό την Ανθή Σαράντη που πρώτοι έλυσαν τον τελευταίο και δυσκολότερο γρίφο.
Ευχαριστούμε τον Θανάση Σταματόπουλο για την συμβολή του στην ανεύρεση των γρίφων, που στόχο είχαν να γνωρίσουν τα νέα παιδιά ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία του χωριού.
 Ακολουθούν οι γρίφοι και στο τέλος οι απαντήσεις:
 
1. Φωτίζει και μιλάει αλλά δεν την ακούει κανείς
2.Είναι ο γλυκούλης
3.Σε παπούτσωνε σε πόδενε
4. Η αγιοσύνη του πατριώτη
5.Με έξοδα παραστάσεως σε δροσίζει
6.Σώσε με Θεέ μου
7.Οι Ιταλοί είναι αδέλφια μας
8.Το στολίζουν κοχύλια κι αυτό τα δροσίζει
9.Όχι σκουπίδια όχι ζώα σε δρόμους και στενά
10.Μοτέλ, κέντρο εμπορίου
11.Ήταν κι αυτό σχολείο
12.Έσωσε από την πείνα την πόλη των μύρων και τώρα κοιμάται στο χωριό
13.Η δουλειά του επικίνδυνη, η δουλειά του άψογη, η δουλειά του το σημάδι
14.Δεσπόζει ακόμη η δωρεά της θεια-Βάσως
15.Κρόνιον
Λύσεις: 1.φωτεινή πινακίδα Συλλόγου στη πλατεία, 2. ζαχαροπλαστείο ο Λιχούδης, 3. σπίτι τσαγκάρη (πλησίον πλατείας), 4.εκκλησία Άγιου Ιωάννη, 5.βρύση στο πάρκινγκ (δίπλα στο Αγνάντι), 6.Άγιος Σώστης, 7.αδελφοποιημένη πόρτα (πλησίον πλατείας), 8. σιντριβάνι στο Δημοτικό σχολείο, 9.πινακίδα (μαγαζί Γόνης), 10.παλιό εμπορικό του μπαρμπα-Γιώργη Σαράντη, 11. σπίτι του Κοντογιάννη (πλησίον Δημοτικού σχολείου), 12. Άγιος Νικόλαος, 13.σπίτι οπλουργού Λεμπέση, 14.κάγκελα στο πάρκινγκ της πλατείας, 15.πλησίον σπίτι Δούλφα (Ο δάσκαλος Γεώργιος Δούλφας, λάτρης και γνώστης της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, φύτεψε γύρω από την οικία του στη νοτιοδυτική άκρη του χωριού το αλσύλλιο με τα κυπαρίσσια, το οποίο ονόμασε "Κρόνιον" κατά μίμηση του αλσυλλίου του αρχαίου κυνικού φιλοσόφου Διογένους στην Κόρινθο).
Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο Κυνήγι και κατάφεραν να λύσουν όλους τους γρίφους, καθώς ο χρόνος καθόρισε τη νικήτρια ομάδα.
Την Κυριακή 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το καρναβάλι με τη συμμετοχή πολλών ομάδων και αρμάτων και πλήθος κόσμου να το παρακολουθεί παρά τον κρύο και βροχερό καιρό. Τα βραβεία κέρδισαν οι καρναβαλικές ομάδες: 1ο Μέρκελ και Τσίπρας, 2ο Η Ελλάδα του 2006-2016, 3ο Οι αγρότες στα μπλόκα και 4ο Νηπιαγωγείο Γερακίου.
Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που συμμετείχε, όσους βοήθησαν στις εκδηλώσεις και ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία και χαρά.
Εκ του Δ.Σ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

" ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ " ΕΤ 3 - ΓΕΡΑΚΙ 2011

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Γιορτή Μετανάστη-Κάστρεια 2011

Γιορτή Μετανάστη 2010

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *