Δευτέρα, 7 Μαρτίου 20162Ο ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ

 

Τι είναι το “κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού”

Το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, ξεκίνησε από το καρναβάλι της Πάτρας το 1966. Σήμερα διεξάγεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε ορισμένες απ’ αυτές αποτελεί τον κορμό των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Ημέρα διεξαγωγής του κυνηγιού

το ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 και ώρα 11:00 π.μ., από τον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΞΕΝΩΝΑ.

 Εκεί θα δοθεί στους αρχηγούς των ομάδων ο πρώτος γρίφος. Κάθε φορά που λύνεται ένας γρίφος η ομάδα θα επιστρέφει στον ξενώνα και θα παίρνει τον επόμενο γρίφο για να συνεχίσει το κυνήγι.

Ο κάθε γρίφος θα σας οδηγεί σε κάποιο σημείο του χωριού, όπου θα βρίσκετε ένα πακέτο με μικρά τετράγωνα χαρτάκια με ένα σύμβολο επάνω. Θα παίρνετε ΜΟΝΟ ένα από τα χαρτάκια του πακέτου και θα επιστρέφετε στον Ξενώνα για να πάρετε τον επόμενο γρίφο. Όλοι οι γρίφοι οδηγούν σε δημόσιους χώρους και δεν υπάρχει λόγος να περάσουν οι ομάδες μέσα από ιδιωτικές περιουσίες. Αν κάποιος γρίφος παραπέμπει σε σπίτι το χαρτάκι θα το βρείτε στην πόρτα του ή στην περίμετρο.

 Σ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού θα είναι ανοιχτός ο Ξενώνας με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και θα υπάρχει η ιστορία του Γερακίου για βοήθεια.

 

Όροι συμμετοχής

Συγκροτήστε την δική σας  ομάδα  (τουλάχιστον 5 άτομα) και ετοιμαστείτε για ένα διασκεδαστικό και περιπετειώδη αγώνα. Δώστε ένα όνομα στην ομάδα σας. Τα μέλη της ομάδας μπορούν να βρίσκονται σε οποιαδήποτε σημείο και να βοηθούν για την επίλυση των γρίφων. Χρησιμότατο το μέσο μεταφοράς της ομάδας που μπορεί να είναι από πατίνι μέχρι liar jet!!!

Όσοι επιθυμούν, από 13 και πάνω έως 113 ετών, μπορούν να πάρουν μέρος στο δεύτερο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού για μεγάλους.

 Κάθε ομάδα διαλέγει ένα όνομα ή τίτλο που θα τη χαρακτηρίζει και θα ορίσει έναν αρχηγό και έναν υπαρχηγό, που θα πρέπει να είναι ενήλικες. Επίσης καλό θα είναι να υπάρχει ένα θέμα γύρω από το οποίο θα είναι “ντυμένα” τα μέλη της ομάδας.

Οι δραστηριότητες του παιχνιδιού, περιλαμβάνουν γρίφους και ασκήσεις  περιήγησης μέσα από κρυμμένα ενδεικτικά στοιχεία διασκορπισμένα σε ολόκληρο το χωριό. Τα γεωγραφικά όρια του παιχνιδιού είναι από την εκκλησία του Άγιου Ιωάννη μέχρι το Δημοτικό σχολείο και το νεκροταφείο του χωριού.

Οι μετακινήσεις που γίνονται από τις ομάδες στα όρια του παιχνιδιού πραγματοποιούνται με δική τους επιλογή και δική τους ευθύνη. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας πρέπει να τηρείται κατά γράμμα και εφόσον διαπιστωθεί κάποια παρατυπία από κάποιο παίχτη, μπορεί να οδηγήσει σε άμεση αποβολή της αντίστοιχης ομάδος. Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν παίκτη να συμμετέχει στο κυνήγι με μηχανάκι αν δε φοράει προστατευτικό κράνος.

 

Οι ομάδες που καταστρέψουν οποιοδήποτε στοιχείο για να εμποδίσουν τις υπόλοιπες ομάδες να συνεχίσουν το παιχνίδι, αποκλείονται αμέσως.

Οι αρχηγοί των ομάδων θα υπογράψουν την αίτηση συμμετοχής στο παιχνίδι το πρωί του Σαββάτου, πριν την έναρξη του παιχνιδιού στο αρχηγείου του Καρναβαλιού (ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ).

 

Έπαθλο


 

1η Ομάδα :   100 ευρώ (λεφτά με το τσουβάλι), και δυνατότητα διοργάνωσης, εφόσον επιθυμεί του Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού του χρόνου.

Η βράβευση θα γίνει την Κυριακή 13 Μαρτίου μετά το Καρναβάλι.


 

Οργανωτική Επιτροπή Κυνηγιού: Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών

 

ΚΑΛΟ ΚΥΝΗΓΙ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

" ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ " ΕΤ 3 - ΓΕΡΑΚΙ 2011

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Γιορτή Μετανάστη-Κάστρεια 2011

Γιορτή Μετανάστη 2010

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *