Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

O Eσπερινός του Αγίου Γεωργίου στο Βυζαντινό Κάστρο του Γερακίου

Παλιές μνήμες ξαναζωντάνεψαν στο βυζαντινό κάστρο του Γερακίου όπου ανήμερα το Πάσχα τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα μεγάλος πανηγυρικός εσπερινός στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Μπαλαμπάνος, πρόεδρος του τοπικού εμποροεπαγγελματικού συλλόγου, το τελετουργικό ξεκίνησε μέσα από το κεφαλοχώρι το Γεράκι και συγκεκριμένα από την τοποθεσία Κάτω Βρύση, δύο χιλιόμετρα από το κάστρο, όπου ο αιδεσιμότατος Ηλίας Βουρβουριώτης παρέδωσε την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, δωρεά του αείμνηστου δασκάλου Γεωργίου Μαρούδη, σε ιππείς οι οποίοι μαζί με τα άλογά τους μετέφεραν την εικόνα έως το κάστρο.

Εκεί τους περίμενε ο ιερέας μαζί με την αντιδήμαρχο Ευρώτα κ. Νικολλέτα Χρήστου-Μιχαλούτσου και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Νικόλαο Σακελλαρίου που παρέλαβαν την εικόνα και την οδήγησαν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου σύμφωνα με την παράδοση πρώτοι οι ιππείς, αναφέρονται αμέσως πιο κάτω, μαζί με τα άλογα τους πήγαν και την προσκύνησαν.

  • Γεώργιος Κόντος του Δήμου 
  •  Κωνσταντίνος Μαρουδάς του Αγγελή 
  • Μάκης Πουλημένος του Βασιλείου
  • Γιώργος Τσίπουρας του Χρήστου
  • Γιώργος Βάρλας του Νικολάου
  • Λεωνίδας Μαλαβάζος του Παναγιώτη 
  • Μανώλης Φασμούλος του Παναγιώτη
  • Δημήτρης Αργειτάκος (από το Δήμο Σπάρτης) 
Την εορτή τίμησε με την παρουσία του και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ευρώτα κ. Δημήτριος Διαμαντάκος.

Πλήθος κόσμου από το Γεράκι αλλά και από την γύρω περιοχή με σύμμαχο τον καλό καιρό παρακολούθησαν τον εσπερινό και στο πέρας αυτού δόθηκαν σε όλους βαμμένα κόκκινα αυγά να τσουγκρίσουν και να ανταλλάξουν ευχές για το καλό της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

" ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ " ΕΤ 3 - ΓΕΡΑΚΙ 2011

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Γιορτή Μετανάστη-Κάστρεια 2011

Γιορτή Μετανάστη 2010

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *