Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Ζέστη και σκόνη. Από Πέμπτη δροσίζει και έρχονται λίγες βροχές

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr

Ζέστη και αφρικάνικη σκόνη αυτή την εβδομάδα. Λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά. Ωστόσο σταδιακά από την Τετάρτη, αλλά κυρίως από την Πέμπτη και την Παρασκευή φαίνεται να δροσίζει και να έρχονται κάποιες μπόρες από τα δυτικά. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δε θα μοιάζει και πολύ με αυτό που πέρασε. Ο καιρός θα γυρίσει στην φυσιολογική του κατάσταση. Τέτοια σκαμπανεβάσματα τα έκανε και παλιά ο Μάιος με θερμοκρασίες πάνω και από 35 βαθμούς, αλλά γενικώς δεν γίνεται κάθε χρόνο.

Στη Λακωνία και ειδικότερα στο χωριό μας το όμορφο Γεράκι, θα έχει ζέστη και αφρικάνικη σκόνη αλλά και αεράκι, οπότε η ζέστη ναι μεν θα είναι έντονη αλλά όχι και ανυπόφορη. Από Πέμπτη φαίνεται ότι θα αρχίσει να ψιχαλίζει τοπικά και κατά περιόδους. Λασποβροχή όμως. Παρασκευή και μετά δε θα λείψουν οι αστάθειες, που κυρίως κοντά στον Ταΰγετο και στον Πάρνωνα ίσως δώσουν και κάποιες καταιγίδες.

Παρακολουθήστε τις προγνώσεις μου για τον καιρό της Ελλάδας και στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής"

Κατανομή της θερμοκρασίας και του γεωδυναμικού ύψους στα 500 hPa και κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) υπό μορφή ισοπληθών καμπύλων από το αμερικανικό μοντέλο GFS για την Πέμπτη 23 Απριλίου 21:00 ώρα Ελλάδος, όπου φαίνεται η trough και το βαρομετρικό χαμηλό πάνω από τη χώρα μας με δύο κέντρα. Αναμένεται αστάθεια και έλευση ασθενών ψυχρών καταβατικών μετώπων, κυρίως στα ηπειρωτικά

 
Χρωματική απόχρωση της κατανομής του αθροιστικού υετού 3-ωρου (mm) στην επιφάνεια για προκαθορισμένα ύψη (0.5, 2, 5, 10, 16, 24 και 36 mm) και κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) υπό μορφή ισοπληθών καμπύλων για την Πέμπτη 23 Απριλίου από τις 03:00 έως τις 06:00, ώρα Ελλάδος. Μοντέλο WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών

Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - M.Sc. Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας
Ph.D. Candidate in Numerical Modeling

Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού POSEIDON του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών:

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

" ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ " ΕΤ 3 - ΓΕΡΑΚΙ 2011

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Γιορτή Μετανάστη-Κάστρεια 2011

Γιορτή Μετανάστη 2010

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *