Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τοπικές μπόρες και καλές θερμοκρασίες από την Τετάρτη 19/9

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr

Μετά από το πέρασμα του βαρομετρικού χαμηλού το οποίο προκάλεσε αρκετές βροχές στη χώρα μας, η συνοπτική κατάσταση στη χώρα μας είναι τέτοια που ευνοεί την ανάπτυξη σωρειτόμορφων νεφών που δίνουν μπόρες κυρίως το απόγευμα.

Από αύριο Τετάρτη 19/9 αναμένεται περιορισμός των φαινομένων στα ηπειρωτικά και με μικρότερη ένταση, καθώς και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αφού οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά, με παράλληλη αύξηση της δυσφορίας λόγω της υγρασίας. Στο Γεράκι ίσως κάνει μια μπόρα την Τετάρτη το απόγευμα, αλλά η πιθανότητα είναι πιο αυξημένη στη βόρεια Λακωνία.

Όμως από την Πέμπτη περιμένουμε στα βορειοδυτικά να έρθουν βροχές, οι οποίες όμως δε θα επεκταθούν νοτιότερα. Από την Παρασκευή θα επικρατήσουν βοριάδες που θα φθάνουν σε ένταση τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο, με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας. Έτσι έρχεται πολύ καλό Σαββατοκύριακο. Στο Γεράκι μετά την Πέμπτη ο καιρός θα είναι πολύ καλός, με κάπως πιο ενισχυμένους του βοριάδες και γενικώς στο νομό Λακωνίας τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η καλή θερμική αίσθηση και η διαύγεια.

Χάρτης βροχόπτωσης την Τετάρτη 19/9 στις 21:00 ώρα Ελλάδος



Πεδίο ανέμων την Παρασκευή 21/9 στις 15:00 ώρα Ελλάδος 


Όπως δείχνουν οι μετεωρολογικοί χάρτες για την Ευρώπη, την επόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 32-33 βαθμούς, αλλά δεν αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή του καιρού. Όμως η trough που σταδιακά την επόμενη εβδομάδα θα αναπτυχθεί προς τη Μ. Βρετανία από βορειότερα και ύστερα ως την Ιβηρική Χερσόνησο, πολύ πιθανόν έως το πρώτο πενταήμερο του Οκτώβρη να συντελέσει στο σχηματισμό καλά οργανωμένης ύφεσης στην Ιταλία, και να μας επηρεάσει με βροχές.

Όμως στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου που γίνεται το Σπάρταθλον, οι δρομείς δε φαίνεται να συναντήσουν καιρικές δυσκολίες από την Αθήνα έως τη Σπάρτη.

Χάρτης 500 hPa για την Πέμπτη 27/9 18:00 UTC

Οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις όμως έχουν μεγάλο ρίσκο!

Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - MSc Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας

Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στο κατάλληλο πεδίο και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Πρόκειται για τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *