Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωτοβρόχια από Παρασκευή 14/9

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr

Την Τετάρτη τοπικές βροχές και καταιγίδες ενδέχεται να σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά με βελτίωση την Πέμπτη. Η θερμοκρασία σε καλά επίπεδα μέχρι τους 27-28 βαθμούς.

Από την Παρασκευή όμως πλησιάζει στη χώρα μας το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό της σεζόν από την Ιταλία, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο και καλή κατακόρυφη δομή (βλ. Χάρτες). Η κίνησή του θα είναι αργή και έτσι θα έχει τη δυνατότητα να στροβιλιστεί πάνω από τη χώρα μας και να μας επηρεάσει ουσιαστικά μέχρι και τη Δευτέρα με πολλές και αρκετά ισχυρές βροχές κυρίως στα δυτικά και την Πελοπόννησο. Την Παρασκευή και το Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 31 βαθμούς καθώς θα βρισκόμαστε στο θερμό τομέα της βαρομετρικής ύφεσης. Το Σάββατο το βράδυ όμως με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας κατά 4-5 βαθμούς και στροφή των ανέμων από νοτιάδες σε βορειοδυτικούς σταδιακά εώς την Κυριακή.

Στο Γεράκι θα έχουμε πολλές βροχές από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, με τα πιο ισχυρά φαινόμενα να αναμένονται σύμφωνα με τα μοντέλα πρόγνωσης μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, που θα περάσει το ψυχρό μέτωπο και θα σημειωθεί καταιγίδα. Αυτό το νερό χρειάζεται πολύ στην περιοχή μας, που έχει να βρέξει αξιόλογα εδώ και μήνες.



Από τη Δευτέρα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και για την άλλη εβδομάδα η προοπτική φαίνεται να είναι καλή με τοπικές ασθενείς βροχές και θερμοκρασίες έως 25 βαθμούς.

Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - Μετεωρολόγος

Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στο κατάλληλο πεδίο και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Πρόκειται για τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *