Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Μετά από την απουσία αντίδρασης από πλευράς Υπουργείου Παιδείας στην έγγραφη διαμαρτυρία που απέστειλε η ΤΕΔΚ Λακωνίας την προηγούμενη εβδομάδα για το θέμα των συγχωνεύσεων / καταργήσεων σχολικών μονάδων στο νομό, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, γονείς και μαθητές αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους, διεκδικώντας επανεξέταση και δικαίωση των αιτημάτων τους.
Έτσι, το πρωί της Τετάρτης 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΤΕΔΚ στη Σπάρτη, όπου παρέστησαν ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Φίλιππος Πήλιουρας, ο Δήμαρχος Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος, ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, η Δημοτική Σύμβουλος Μονεμβάσιας κα Τσαφατίνου (ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ηρ. Τριχείλη), ενώ δυναμικό παρόν έδωσαν γονείς και μαθητές από την Αγγελώνα Μονεμβάσιας, τον Άγιο Νικόλαο Βοιών και από τη Σκάλα. Στη ΤΕΔΚ βρέθηκαν και συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί της Λακωνίας, προσφέροντας το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στους διαδηλωτές.
Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας με μαύρες σημαίες και πανό, από την ΤΕΔΚ έως τη Γέφυρα του Ευρώτα, όπου και πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου, με τους διαδηλωτές να διακόπτουν ανά 10λεπτο την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες επέστρεψαν στην πόλη και κατευθύνθηκαν οδικώς στο Διοικητήριο Λακωνίας, όπου και υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων τους με τους Διευθυντές Α’βάθμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας.
Σε δηλώσεις του στο Notospress, αμέσως μετά, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Λακωνίας Φίλιππος Πήλιουρας ανέφερε τα εξής: «Η κινητοποίηση είναι αποτέλεσμα μιας ακατανόητης και απαράδεκτης οικονομικής πολιτικής που αντιμετωπίζει την Παιδεία με ποσοτικά, μόνο, και όχι ποιοτικά κριτήρια».
Πηγή http://www.notospress.gr/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *