Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΜΑΓΝΗ

Το Γεράκι επέλεξαν η συγγραφέας Ευανθία Μάγνη, οι εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί και, φυσικά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του μυθιστορήματος ‘’Ο χορός των ψυχών’’. Η εκδήλωση – λογοτεχνική βραδιά πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα στην κατάμεστη αίθουσα του καφέ – εστιατορίου ‘’Τ΄Αγνάντι’’ το περασμένο Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011.


Για το βιβλίο, που πραγματεύεται την αθανασία των ερωτευμένων ψυχών σε αντιδιαστολή με τη θνητότητα των σωμάτων, και για τα πολλά ιστορικά στοιχεία της Λακωνίας, ιδιαίτερα του Γερακίου και της Μονεμβασιάς που αξιοποιούνται σε αυτό το μυθιστόρημα, μίλησε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών, κα Ανθή Σαράντη. Αποσπάσματα του βιβλίου απήγγειλε η γνωστή στιχουργός Ρεβέκκα Ρούσση. Η συγγραφέας συγκινημένη αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς της με το Γεράκι και στην ανάγκη διάσωσης και προβολής όλου εκείνου του ιστορικού πλούτου που κρύβει μέσα του εδώ και χιλιετίες. Αυτό ‘’προπαγάνδισε’’ και σε όλους τους πολιτικούς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και της ζήτησαν να υπογράψει το βιβλίο της: ‘’Μην ξεχνάμε την ιστορία μας’’.



Την εκδήλωση πλαισίωσε καλλιτεχνικά η καταξιωμένη ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια παίζοντας στο κοινό τις περίφημες συνθέσεις της από τη συλλογή ‘’Greek Mountains’’ μαζί με τον πιανίστα Ηλία Αργυρόπουλο. Τέλος, προβλήθηκε βίντεο με θέμα τα κάστρα του Γερακίου και της Σκωτίας, από τη μουσική παραγωγό Κωνσταντίνα Θεοφίλου.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι πολιτικοί κκ: Γρηγόρης Αποστολάκος, Θανάσης Δαβάκης, Γιώργος Πουλοκέφαλος, Φεβρωνία Πατριανάκου, Σπύρος Φλώρος, ο δήμαρχος κος Γιάννης Γρυπιώτης, οι αντιδήμαρχοι κκ Δημήτρης Διαμαντάκος και Νικολέττα Χρήστου, ο κος Φίλιππος Πήλιουρας και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα. Χαιρετισμό έστειλε ο κος Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια σε όλους!
    Ήταν μια αξιόλογη και συγκινητική εκδήλωση!
    Η Ευανθία Μάγνη πάλι μας ταξίδεψε δυνατά και τρυφερά!
    Η ψυχή μου ήταν μαζί σας, το σώμα μου δυστυχώς στην Αθήνα.
    Συγχρητήρια στον θαυμάσιο Σύλλογο Γερονθρών !!!

    Ιλιάνα Γκαβάκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *