Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

" Γκόλφω for ever " από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας



Η Ερασιτεχνική θεατρική Ομάδα Λακωνίας θα παρουσιάσει την παράσταση " Γκόλφω forever", την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης), στις 9 μμ.
Η σκηνοθεσία είναι του Αντώνη Μπαμπούνη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια παρωδία του γνωστού έργου, στην Ελλάδα του 2008 Με βάση το γνωστό κλασικό έργο του Σπυρίδωνα Περεσιάδη «Γκόλφω» (γράφτηκε το 1893), ένας θίασος αποφασίζει να ανεβάσει μια άλλη Γκόλφω, με φόντο ένα χωριό του 2008. Το να παρωδήσεις ένα θρυλικό έργο δεν είναι εύκολο πράγμα, αλλά μια μεγάλη πρόκληση. Ποια είναι η Γκόλφω; Μήπως η Ελλάδα; Μήπως η χαμένη μας ταυτότητα; Την παρωδία έγραψε ο θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός Ντίνος Σπυρόπουλος.

Πηγή: perizitito.gr

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας ιδρύθηκε το 2001.

Στόχοι της είναι η συνεργασία ανθρώπων με καλλιτεχνικές αναζητήσεις, η τόνωση της επιμορφωτικής και πνευματικής κίνησης στην πόλη μας μέσω του θεάτρου και η ανάπτυξη της θεατρικής δραστηριότητας στη Σπάρτη.

Πρωτοπαρουσιάστηκε με το θεατρικό αναλόγιο «Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι» του Ευγένιου Τριβιζά,με τις οδηγίες του σκηνοθέτη Κ. Φαρμασώνη, συμμετείχε σε αποκριάτικα θεατρικά δρώμενα στην πλατεία της Σπάρτης και, το 2004, ανέβασε τρία μονόπρακτα του Κώστα Μουρσελά («Συζήτηση περί ματαιότητας», «Η μεγάλη κομπίνα», «Η μπουχάρα»). Το 2005 συμμετείχε στην παράσταση «Λυσιστράτη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας» και το 2006 παρουσίασε το μονόλογο του Στρίντμπεργκ «Η πιο δυνατή». Τα μέλη της Ε.Θ.Ο.Λ. συμμετέχουν σε θεατρικά σεμινάρια στη Σπάρτη, στην Ακράτα, στη Ζάκυνθο κ.λπ.

Η ομάδα, ανανεωμένη πλέον, πλαισιώνεται από ταλαντούχους νέους με αγάπη για το θέατρο και στεγάζεται πλέον σε καινούριο χώρο, που ευγενώς παραχώρησε το ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *