Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥΣ






Οι εργασίες για τη βιβλιοθήκη συνεχίζονται πυρετωδώς, καθημερινά.

Τα παλιά βιβλία (εκδόσεις πριν το 1950), έχουν μεταφερθεί πλέον στο Ρέλλειο και έχουν ταξινομηθεί κατά κατηγορίες. Ακολούθως θα μεταφερθούν και θα ταξινομηθούν και τα νεώτερα βιβλία (εκδόσεις μετά το 1950). Στη συνέχεια, όλα τα βιβλία θα καταμετρηθούν και θα καταγραφούν (τίτλος, συγγραφέας), αναμένοντας τα ράφια - βιβλιοθήκες που θα κατασκευαστούν, ώστε να τα φιλοξενήσουν.
Στις φωτογραφίες αριστερά (προβολή διαφανειών), φαίνονται τα στάδια εργασίας και τα άτομα που συμμετέχουν.

Στη διπλανή φωτογραφία εικονίζονται από αριστερά: Πολυξένη Βλάχου (φοιτήτρια Βιβλιοθηκονομίας), Ανθή Σαράντη (πρόεδρος συλλόγου), Γιάννης Γκίνης (αντιπρόεδρος), Θανάσης Σταματόπουλος (γεν. γραμματέας), Μιχάλης Σόβολος (αρχειονόμος).


Ας σημειωθεί ότι έμπρακτο ενδιαφέρον έχουν δείξει, όχι μόνο μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, αλλά και μέλη και στελέχη άλλων συλλόγων και τοπικών φορέων. Σήμερα επισκέφθηκε το χώρο ο Δήμαρχος Γερονθρών κος Φίλιππος Πήλιουρας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δραστηριοποίηση αυτή, καθώς και για την ποιότητα και καταλληλότητα του χώρου.
Επίσης, εξέφρασε ενδιαφέρον και η πρόεδρος του Συλλόγου Γερακιτών Αττικής, κα Παναγιώτα Πήλιουρα, η οποία, αφού περιηγήθηκε τους χώρους και το υλικό, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της και τη διάθεση του συλλόγου της για στήριξη και εμπλουτισμό του υλικού της βιβλιοθήκης (φωτό δεξιά).


Στις δύο τελευταίες φωτογραφίες, εικονίζεται ο χώρος του κάτω ορόφου που θα στεγάσει τα βιβλία, καθώς και η νότια άποψη του οικοδομήματος, με την αυλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *