Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Το Γυμνάσιο Γερακίου στην τελετή λήξης του προγράμματος Geo – Ergon Paideia

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πάρκου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον, η τελετή λήξης του έργου «Γεωργών παιδεία – Start up farm: Δεξιότητες για μελλοντικούς οικογεωργούς», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διετούς διάρκειας έργου (Αύγουστος 2016 – Σεπτέμβριος 2018), με τη συμμετοχή όλων των εταίρων αλλά και προσκεκλημένων.
Παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μελάς και ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος. Στη συνέχεια, ο πρώην δήμαρχος και εμπνευστής του προγράμματος Γιάννης Γρυπιώτης περιέγραψε τη βασική ιδέα του έργου και τα οφέλη του για την αγροτική περιοχή του Ευρώτα. Ακολούθησε ομιλία του συντονιστή του έργου, αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δημήτρη Λέκκα.
Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές του γυμνασίου Γερακίου και του γυμνασίου του Murfatlar Ρουμανίας, οι οποίοι παρουσίασαν τις εργασίες τους, έξι συνολικά επιχειρηματικά σχέδια, με θέματα σχετικά με την αγροτική επιχειρηματικότητα και την αειφορία στην περιοχή τους. Συνολικά συμμετείχαν δεκατέσσερις μαθητές του ελληνικού και τρεις του ρουμανικού γυμνασίου, οι οποίοι ταξίδεψαν με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους για το σκοπό αυτό.
Ο εκπρόσωπος του ερευνητικού ιδρύματος IZES της Γερμανίας, Bernhard Wern, ανέλυσε τη σημασία του έργου Geo-Ergon Paideia και τις μελλοντικές προεκτάσεις του, ενώ ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ, Σταύρος Μηλιώνης, αναφέρθηκε στη δικτύωση των μελλοντικών οικο-γεωργών και στην προσδοκώμενη ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενώ τέλος παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Δημήτρη Λέκκα η πλατφόρμα διάδρασης και συνεργασίας. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σάρρος από την εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα».
Η τελετή έκλεισε με τη βράβευση των δύο σχολείων και την υπόσχεση για τη συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των εταίρων.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικές δράσεις στους μαθητές των δύο σχολείων, με θέμα την αστική γεωργία. Συγκεκριμένα έγινε επίσκεψη στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στην «Κιβωτό των Σπόρων», που περιείχε «Παλιούς σπόρους για νέες καλλιέργειες», καθώς και επίσκεψη στο πάρκο ανακύκλωσης Αγίων Αναργύρων – Καματερού, όπου ενημερώθηκαν σχετικά με στρατηγικές ασφαλούς και αειφόρου ανάπτυξης γεωργικών πρακτικών στο αστικό περιβάλλον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *