Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ " ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ" ΣΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαρτίου η εκδήλωση που διοργάνωσε το Πουλημενάκειο Γυμνάσιο – Λύκειο Γερακίου για να τιμήσει τους δωρητές και αυτουργούς του εργαστηρίου φυσικών επιστημών του, που δημιουργήθηκε το 1976 στο νεόκτιστο τότε διδακτήριο.
Πρόκειται για ένα μεγάλης ιστορικής, επιστημονικής και εκπαιδευτικής αξίας εργαστήριο, καθώς προήλθε από μια πολύ γενναία δωρεά του γερακίτη Νικολάου Ηλ. Πουλίτσα στη μνήμη του αδελφού του Παναγιώτη Ηλ. Πουλίτσα, ακαδημαϊκού, προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και προσωρινού πρωθυπουργού της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλλογή αυτή των οργάνων ήταν και παραμένει πλήρης για την εργαστηριακή διδασκαλία όλων των μαθημάτων φυσικής, χημείας, βιολογίας, γεωλογίας και τεχνολογίας, που όμοιά της μπορούσε να συναντήσει κάποιος μόνο σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων ονομάστηκε επίσημα η αίθουσα «Ιστορικό Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών Παναγιώτης Πουλίτσας», ως εκπλήρωση της επιθυμίας του δωρητή. Παρών και τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο φυσικός Ιωάννης Γάτσιος, ο άνθρωπος που εκείνη την εποχή μερίμνησε να υλοποιηθεί η δωρεά αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο χώρος του εργαστηρίου, μετά την ανακαίνιση που έγινε, είναι πλέον επισκέψιμος αλλά και λειτουργικός ως ένα διαδραστικό μουσείο της επιστήμης και μπορεί να αποτελέσει σημείο προσέλκυσης για εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και οποιονδήποτε άλλον με επιστημονικά ενδιαφέροντα.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της τοπικών αρχών και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και μέλη της τοπικής κοινωνίας. Μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε μπουφές με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακίου και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

" ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ " ΕΤ 3 - ΓΕΡΑΚΙ 2011

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Γιορτή Μετανάστη-Κάστρεια 2011

Γιορτή Μετανάστη 2010

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *