Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ-ΚΛΙΠ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ "ΠΑΤΡΙΔΑ" ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΟΝΘΡΩΝ                                
                        ----                              


Ταχ. Δ/νση:  Γεράκι Λακωνίας                                                          
Τ.Κ.   23055
Υπεύθυνος: Αγγελέτος Παναγιώτης                                           Γεράκι,   24/3/2017                                                  
Τηλέφωνα:  27310 - 71621   , 6972984259                                                                

   
              
                                                               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            

Μια από τις προτεραιότητες του συλλόγου μας είναι η ανάδειξη του τόπου μας, με τα ιδιαίτερα ιστορικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά.  Έτσι, παράλληλα με τις  δραστηριότητές μας  είμαστε αρωγός σε κάθε φορέα και φυσικό πρόσωπο, που ενεργεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Όπως είναι γνωστό, πριν από μερικούς μήνες  η συμπατριώτισσά μας, συγγραφέας και στιχουργός Ευανθία Μάγνη, μαζί με τη δημοφιλή τραγουδίστρια Γλυκερία, πραγματοποίησαν με το συνεργείο τους γυρίσματα στο χωριό μας, για τις ανάγκες του βίντεο-κλιπ του τραγουδιού «Πατρίδα». Ο σύλλογός μας ήταν από την αρχή συμπαραστάτης, στην όλη διαδικασία.  Όταν κυκλοφόρησε το βίντεο-κλιπ, με χαρά και περηφάνια είδαμε να προβάλλονται εικόνες από το χωριό μας, με τη συνοδεία της φωνής και της παρουσίας της γνωστής ερμηνεύτριας.
Με λύπη και έκπληξη πληροφορηθήκαμε από την κα Μάγνη πως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας ζητά την απόσυρση του βίντεο-κλιπ από τη δισκογραφική εταιρεία και από όλα τα ηλεκτρονικά μέσα  στα οποία έχει αναρτηθεί, καθώς περιλαμβάνει αεροκινηματογραφήσεις ( συνολικού χρόνου 3 δευτερολέπτων) από τον Αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Γερακίου, γιατί δεν έχουν καταβληθεί τα αναλογούντα τέλη κινηματογράφησης, υπέρ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων. Σημειώνουμε πως το βίντεο-κλιπ έχει αναρτηθεί εκτός από το youtube (διεθνής προβολή) , και σε ιστοσελίδες πανελλήνιας εμβέλειας ( musicity.gr, patrasevents, ogdoo.gr κ.ά) αλλά και στην Τουρκία. Σε όλες αυτές τις σελίδες και όχι μόνο, προβάλλεται αλλά και αναφέρεται το «γραφικό Γεράκι Λακωνίας», που είναι η «πατρίδα» της στιχουργού. Θεωρούμε πως μόνο θετικό αντίκτυπο έχει ένα τέτοιο γεγονός στον τόπο μας και ειδικά τη σημερινή εποχή όπου κυριαρχούν η εικόνα και τα ηλεκτρονικά μέσα.
Ελπίζουμε να αποκατασταθεί σύντομα αυτή η διαφωνία, και περιμένουμε, ειδικά από φορείς και αρχές που έχουν ως στόχο τη διαφύλαξη αλλά και ανάδειξη των πολιτιστικών μας μνημείων, να υποστηρίζουν τέτοιου είδους  πρωτοβουλίες. Παράλληλα εκφράζουμε την ανησυχία μας για την  επισκεψιμότητα των Αρχαιολογικών χώρων του Γερακίου, ειδικά κατά την επερχόμενη εαρινή και καλοκαιρινή, τουριστική  περίοδο.

Εκ του Δ.Σ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

" ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ " ΕΤ 3 - ΓΕΡΑΚΙ 2011

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Γιορτή Μετανάστη-Κάστρεια 2011

Γιορτή Μετανάστη 2010

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *