Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ     Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο χωριό μας, τον Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας που πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στο Γεράκι την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016.
     Η επιθυμία αυτών των ανθρώπων να δουν και να ξεναγηθούν στο Βυζαντινό κάστρο Γερακίου τον «Μικρό Μυστρά» όπως ευρέως αποκαλείτε, μας ώθησε να πιέσουμε τους αρμόδιους φορείς έστω και προσωρινά να ανοίξει το Κάστρο για την ξενάγηση τους.
     Δυστυχώς το Κάστρο παραμένει καθημερινά ερμητικά   ΚΛΕΙΣΤΟ.
    Την ξενάγηση των εκδρομέων ανέλαβε ο φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας-αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτης Χριστάκης .
    Οι επισκέπτες έμειναν έκθαμβοι από τις ομορφιές του Κάστρου αλλά και από την μοναδική θέα.
    Στη συνέχεια  επισκέφτηκαν το σπίτι της κ.Χρυσούλας Σταματοπούλου για να δουν υφαντά και να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη του αργαλειού.
    Κατόπιν στο κέντρο του χωριού  οι εκδρομείς επισκέφτηκαν την κεντρική εκκλησία του χωριού μας για να προσευχηθούν και να ανάψουν ένα κεράκι στην Παναγία μας.
     Η ζέστη ήταν αρκετή ο ιδρώτας άρχισε να τρέχει με αποτέλεσμα όλοι μαζί να μαζευτούμε στην κεντρική πλατεία για ένα κρύο αναψυκτικό κι έναν παγωμένο καφέ.
     Η συζήτηση στην πλακόστρωτη πλατεία μας, κάτω από τον ίσκιο των δέντρων , έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με αυτούς τους ανθρώπους και να γνωριστούμε καλύτερα, να μιλήσουμε για τις ομορφιές των χωριών μας και να πέσουν ιδέες στο τραπέζι για παραπέρα συνεργασία σε πολιτιστικά δρώμενα. Ο πολιτιστικός σύλλογος κέρασε τα ποτά στους εκδρομείς.
    Στο τέλος έγινε ξενάγηση  στην Βιβλιοθήκη του Γερακίου από την κ. Ανθή Σαράντη.
    Ηταν μία ξεχωριστή μέρα γιατί καταφέραμε να δείξουμε τις ομορφιές του χωριού μας και την γερακίτικη φιλοξενία.


Χρήστος Μπαλαμπάνος Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

" ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ " ΕΤ 3 - ΓΕΡΑΚΙ 2011

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Γιορτή Μετανάστη-Κάστρεια 2011

Γιορτή Μετανάστη 2010

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *