Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΔΙΚΥΚΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ


Στις 6 Σεπτεμβρίου , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Γερακίου , έγινε η παρουσίαση με τίτλο Μοτοσυκλέτα και Ποίηση , που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών.
Εισηγητής ήταν ο φιλόλογος Κώστας Τσεμπελής , μέλος του Συλλόγου και μέλος της Ελληνικής Λέσχης Ιαπωνικής Κλασσικής Μοτοσυκλέτας. Αρχικά, αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη παρουσία και συμβολή της μοτοσυκλέτας στην ανθρώπινη ζωή και , κυρίως , στη ζωή των νέων .
Στη συνέχεια , με τη συνδρομή οπτικοακουστικού υλικού που επιμελήθηκε ο Μουρτζίκος Σωτήρης , μέλος του Συλλόγου , παρουσίασε απάνθισμα από την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας σε διάφορες μορφές τέχνης , όπως στη ζωγραφική , στον κινηματογράφο , στη διαφήμιση , στα κόμικς , στη φωτογραφία . Στο κύριο μέρος της εισήγησής του παρουσίασε επιλεγμένα ποιήματα εκπροσώπων της ελληνικής ποίησης , ανδρών και γυναικών , με κεντρικό θέμα τη μοτοσυκλέτα .
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης , έγινε ενημέρωση για την ασφαλή οδήγηση με εισηγητή τον  Γιώργο Βαρυμποπιώτη , Υποδιοικητή της Τροχαίας Σπάρτης, τον οποίο παρουσίασε στο κοινό ο συντοπίτης μας Γιώργος Μαρουδάς , Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας .
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών Παναγιώτης Τσεμπελής , αφού ευχαρίστησε την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας και τους κυρίους Μαρουδά και Βαρυμποπιώτη , για την ανταπόκρισή τους στο σχετικό αίτημα του Συλλόγου , αναφέρθηκε στην πρόθεση του Συλλόγου για την ευαισθητοποίηση του κοινού και  ιδιαίτερα των νέων σε σχέση με την ασφαλή οδήγηση . Επίσης , με αφορμή την ιδέα  και την υλοποίηση της παρούσας εκδήλωσης από ένα μέλος του Συλλόγου , που ήταν και ο βασικός εισηγητής , έκανε για μία ακόμα φορά έκκληση σε όλους , μέλη και μη του Συλλόγου , να κάνουν εμφανή την έμπρακτη στήριξή τους στα πολιτιστικά ζητήματα της περιοχής με την παροχή προτάσεων και τη συνεισφορά στην υλοποίησή τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *