Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

7 Γαλάζιες σημαίες στη Λακωνία για το 2012

Γαλάζιες σημαίες 2012

Blue flag programmeΟι «Γαλάζιες Σημαίες» είναι ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και προστασίας που διεξάγεται κάθε χρόνο, σε μεγάλη κλίμακα, σε περισσότερες από 40 χώρες στην Ευρώπη και άλλα σημεία του πλανήτη μας από το ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education).
Στοχεύει στο να καταστήσει τις μαρίνες μας καλύτερα οργανωμένες και ασφαλέστερες και να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον τους.
Στην Ελλάδα, συντονιστής του προγράμματος είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση της χώρας, που δραστηριοποιείται στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και την προστασία της φύσης από το 1951.
Δεν είναι εύκολο να κερδίσει μία μαρίνα τη «Γαλάζια Σημαία». Πρέπει να πληροί 24 αυστηρά κριτήρια, που έχουν σχέση με την καθαριότητα της μαρίνας, την οργάνωσή της, την ασφάλεια των επισκεπτών, την προστασία της φύσης και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Και αν ακόμα κερδίσει μία μαρίνα τη «Γαλάζια Σημαία», τη διατηρεί μόνο εκείνη τη χρονιά και πρέπει να αποδείξει ότι την αξίζει και την επομένη. Οι επιθεωρητές της ΕΕΠΦ και της FEE επισκέπτονται όλη την καλοκαιρινή περίοδο τις μαρίνες και επισημαίνουν τυχόν προβλήματα και παραλείψεις. Συνήθως δίδεται μικρή διορία να διορθωθούν, αλλά μια μαρίνα μπορεί να χάσει τη σημαία της προσωρινά ή ακόμη.
Οι βραβευμένες ακτές της Λακωνίας είναι οι παρακάτω:

 ΛΑΚΩΝΙΑ [7]
Δήμος Μονεμβασιάς
Νεάπολη
Αρχάγγελος
Πλύτρα/Παχιάμμος
Τηγάνια
Δήμος Ανατολικής Μάνης
Σκουτάρι
Μαυροβούνι 1
Μαυροβούνι 2

πηγή:  Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού visitgreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *