Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Τα βιβλία επιστρέφονται στο σχολείο

Αφίσα της μαθήτριας Δανάης Παππά της Β΄Λυκείου του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Αθήνας για την ανακύκλωση των σχολικών βιβλίων
Επειδή είναι καιρός να μπει τέλος στην κακή συνήθεια,  να πετιούνται ή να σκίζονται τα σχολικά βιβλία, μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές φέτος καλούνται να τα επιστρέψουν στο σχολείο τους, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν.
Οι μαθητές του Γυμνασίου Γερακίου θα πρέπει να έχουν επιστρέψει όλα τα σχολικά βιβλία τους την Παρασκευή 10 Ιουνίου, τελευταία ημέρα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.
Η καταστροφή των βιβλίων, που πολλές φορές γινόταν επιδεικτικά, αποτελούσε "ύβρι", τόσο για την αξία και την πολυτιμότητα του βιβλίου, αλλά και του σχολείου γενικότερα, σπατάλη  (χρήματος και ενέργειας) και επιβάρυνε και το περιβάλλον.
Στην Ελλάδα, όπου ακόμη υπάρχει δωρεάν παιδεία για όλους, δαπανώνται τεράστια ποσά κάθε χρόνο για τα σχολικά βιβλία. Ας μην ξεχνάμε ότι σε άλλες χώρες τα βιβλία είτε αγοράζονται από τους μαθητές, είτε δανείζονται κάθε χρόνο από τη βιβλιοθήκη του σχολείου, και οι μαθητές επιβαρύνονται τυχόν φθορές που έχουν προκαλέσει σε αυτά!
Η επιστροφή των βιβλίων θα γίνει και στο Δημοτικό Σχολείο Γερακίου, προαιρετικά.

Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *