Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

EΛΑΙΟΛΑΔΟ, Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ


Ο καθηγητής καρδιολογίας Δημήτρης Κρεμαστινός μιλά στην Καρολίνα Νουντλ Καλφά και αποκαλύπτει: " ΤΟ ΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ... "
34% μείωση χοληστερίνης και έως και 60% τριγλυκεριδίων χαρίζει το <ευλογημένο δένδρο> η ελιά। Συγκεκριμένα μία ουσία που βρίσκεται τόσο στον καρπό όσο και τα φύλλα του μαγικού δέντρου της ελιάς η ελευρωπαίνη μπορεί να μειώσει αισθητά την μάστιγα της εποχής : Τα καρδιακά επεισόδια!
Αυτό αποδείχθηκε μετά από πολύχρονες έρευνες σε πειραματικό κέντρο μεγάλης Ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας που πραγματοποίησε ο καθηγητής, σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Καρδιολογίας Ευστάθιο Ηλιοδρομίτη και τους συνεργάτες του।
Η έρευνα –μελέτη , βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο και οι μετρήσεις γίνονται σε πειραματόζωα ।Τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά: Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΡΩΠΑΙΝΗ:
-Μειώνει την έκταση του εμφράγματος του μυοκαρδίου σε φυσιολογικά κουνέλια και σε μεγαλύτερη δόση σε υπερχοληστερολεμικά।
-Προστατεύει από την οξειδωτική βλάβη κατά της διάρκεια της ισχαιμίας – επαναιμάτωσης-Δέκα με 20 μικρογραμμάρια ελευρωπαίνης αντίστοιχα μειώνουν τα επίπεδα της ολικής χοληστρερόλης κατά 28,7% και 33,1% και των τριγλυκεριδίων κατά 41,1% και 61,4%.
-Η ποσότητα του ελαιολάδου, για να έχουμε τα ίδια θετικά αποτελέσματα , θα πρέπει να υπολογιστεί σε ένα κουτάλι ανά γεύμα ή σαλάτα.
-Η χορήγηση της ελευρωπαίνης έχει προστατευτικά αποτελέσματα στην καρδιοτοξικότητα , που επάγεται από την οξεία {καρδιομυοπάθεια} και τη χρόνια {καρδιακή ανεπάρκεια} χορήγηση αδριαναομυκίνης।
ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ: "Η ελιά είναι κλασικό ελληνικό προϊόν και θα μπορούσε να προωθηθεί διεθνώς, αλλά δεν το χρηματοδοτεί το ελληνικό κράτος", αυτό δηλώνει ο κ। Κρεμαστινός॥ Η έρευνα που έχει σα βάση ένα προϊόν –ελιά- το οποίο παράγεται στην Ελλάδα και θα μπορούσε να καθιερωθεί ως Ελληνική πατέντα , διεθνώς . Επιπλέον η ολοκλήρωση των ερευνών και η παραγωγή φυτικών σκευασμάτων θα μπορούσε να προστατεύσει και να θεραπεύσει εκατομμύρια ανθρώπους . Δυστυχώς όμως δεν πέρασε από την επιτροπή του υπουργείου Παιδείας Την αρμόδια κρίσης και έγκρισης για τέτοιου είδους έρευνες.
Πηγή: http://www.psema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *