Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Πολιτιστική εβδομάδα καλοκαιριού (Μουσική βραδιά & προβολή παρουσίασης)


Στις 29 Ιουλίου, στα πλαίσια της ¨Εορτής του Μετανάστη¨, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυριών & Δεσποινίδων Γερακίου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου συνδιοργάνωσαν μουσική βραδιά με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια της ξενιτιάς στην κεντρική πλατεία του Γερακίου. Τραγούδησαν οι συμπατριώτες μας: κκ Κουτσοβασίλης Σπ, Παπαγεωργίου Κων/νος με το μουσικό τους σχήμα. Η βραδιά περιελάμβανε προβολή παρουσίασης με φωτογραφίες και πλούσιο υλικό σχετικά με την μετανάστευση από τα χωριά του Δήμου. Ο συνδυασμός εικόνας και λόγου: οι φωτογραφίες και τα στοιχεία - ντοκουμέντα, αλλά και η υπέροχη μουσική και τραγούδια, χάρισαν σε όλους τους παρευρισκομένους μια αξέχαστη βραδιά με πολλή συγκίνηση!
Θερμές ευχαριστίες για το υλικό και την βοήθεια, οφείλουμε στους κκ Γαβριήλ Ιωάννη (Αθήνα), Κατσάμπη Δημήτρη (Αυστραλία), Χαγιά Στυλιανό (Αυστραλία). Την επιμέλεια του υλικού διαχειρίστηκε ο
Σταματόπουλος Θανάσης.
Με την παρουσία τους στην εκδήλωση μας τίμησαν: οι μεταναστάστες μας, πρόσωπα από τον πολιτικό χώρο (αναλυτική αναφορά μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου λόγω του άρθρου 6του Ν. 3870 /2010), η Πρόεδρος του Συνδέσμου εν Αττική Γερακιτών κα Πήλιουρα Παν/τα, ο ανταποκριτής της εφημερίδας "Το Γεράκι" κ. Δρούσιας Κων/νος, η Διευθύντρια της Κουμανταρείου Πινακοθήκης Σπάρτης κα Κακούρου-Χρόνη Γεωργία, ο Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου κ. Καμαρινός Δημ, οι καθηγητές και οι φοιτητές της Ολλανδικής Αρχαιολογικής Σχολής του Άμστερνταμ.






Φωτογραφίες: Χρ. Μπαλαμπάνος, Βασιλική & Κων/νος Ρόρρης - Βίντεο: ΕΛΛΑΔΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *