Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙΟ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΠΑΡΤΗΣ


Επίσκεψη στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης-Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης, οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών, την Πέμπτη 6 Μαΐου 2010, στις 6 το απόγευμα. Αφορμή είναι η έκθεση-αφιέρωμα στον (λακωνικής καταγωγής), ποιητή Γιάννη Ρίτσο με τίτλο «Γιάννης Ρίτσος, ο οικουμενικός ποιητής», μέρος μιας σειράς εκθέσεων και αφιερωμάτων ανά την Ελλάδα, που ξεκίνησε το 2009, όταν συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μας ποιητή.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει ως τις 3 Ιουνίου 2010, περιλαμβάνει όλα τα βιβλία (περίπου 500 τόμους) του Γιάννη Ρίτσου, όλες τις μεταφράσεις και μελέτες για το έργο του. Η συλλογή ανήκει στον ιατρό-συλλέκτη Αντώνη Τάντουλο.

Το Μουσείο Μπενάκη, επίσης,παραχώρησε πενήντα υδατογραφίες, έργα που έχουν ζωγραφιστεί από τον ποιητή από το 1948 έως το 1984, καθώς και δεκατρία πιάτα ζωγραφισμένα από τον Γιάννη Ρίτσο.

Η επίσκεψη περιλαμβάνει ξενάγηση στο υλικό, από την υπεύθυνη της Πινακοθήκης, δρος Γεωργία Κακούρου – Χρόνη, καθώς και προβολή ταινίας – ντοκυμαντέρ, με θέμα τη ζωή του μεγάλου μας ποιητή. Πρόκειται για μία από τις τέσσερις ταινίες που έχει παραχωρήσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, από το αρχείο της ΕΡΤ.

Για τη μεταφορά μελών και φίλων που επιθυμούν να συμμετέχουν, θα χρησιμοποιηθεί λεωφορείο, το οποίο θα αναχωρήσει από το Γεράκι (Ρέλλειο), στις 5 το απόγευμα. Η τιμή του εισητηρίου είναι 10 ευρώ κατ' άτομο.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με ένα από τα μέλη του Δ.Σ.

Σαράντη Ανθή: 27310 71691, Αγγελέτου Γιώτα: 27310 71507,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *